Party, Party, Brakkie, Brakkie… - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lianne Koekkoek - WaarBenJij.nu Party, Party, Brakkie, Brakkie… - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lianne Koekkoek - WaarBenJij.nu

Party, Party, Brakkie, Brakkie…

Door: Lianne

Blijf op de hoogte en volg Lianne

14 November 2006 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Zo lieve lezers, even een kleine up date van het afgelopen weekend…

Wat stond er ook alweer op het prgramma...let’s see...de verjaadag van Nienke staat hierbij in het teken, maar eerst even bij het begin beginnen...

Vrijdag kwamen de nieuwe humantarian studenten op de campus aan, das weer even wennen, nieuwe mensen op je heen, maar goed ze zijn best gezelli, al moet ik zeggen dat ze niet aan de RBS studenten kunnen tippen, de oude garde...Ter ere daarvan werd er een braai georganiseerd, nou dat was prima te doen...na kennis te hebben gemaakt met de nieuwelingen was het toch echt tijd om weer eens ouderwets naar de kroeg te gaan, de snorts...eenmaal daar aangekomen hebben we daar een mooi feestje gebouwd...om 12uur lekker cake met kaarsjes gegeten en nienke op de nek genomen om haar verjaardag in te luiden, beter kon het niet gedaan worden...zaterdag morgen: brak van een avond stappen...maar ik had Richard, haar vriendje beloofd haar ontbijt op bed te brengen namens hem, hij had het een en ander opgestuurd en dat kon weer toegevoegd worden aan het ontbijt...ze kreeg een weekendje weg...prima! Dus Linda en ik brak en vroeg bed uit om haar te verrassen en dat is gelukt...iedereen lag nog in coma en daar stond de roomservice alweer voor de deur...het was wel vroeg, te vroeg! Maar goed, we moesten toch om 11uur in het centrum zijn, omdat we kinderen zou gaan dansen en we hun mee gingen helpen om geld te verzamelen voor nieuwe schoenen en kleren...en dat is ons dan ook wel gelukt...1000 Rand (90 Euro) hebben we ermee opgehaald, 3 keer zoveel als het jaar daarvoor, dus we mochten weer trots zijn op ons zelf! We hebben ondanks alle brakheid van iedereen weer wat goeds gedaan voor de community...12uur hebben we nienke verrast met een lekkere lunch...dat had ze niet verwacht en wat raar dat alles al besteld was??!?! Die zal wel gedacht hebben...mmm, waarom mag ik zelf niet bestellen?? Haast ofzo??? Jazeker, om 13.00uur hadden we voor haar een afspraak gemaakt bij de schoonheidsspecialiste, een gezichtsbehandeling en lichaamsmassage...niet verkeerd, dus die werd pardoes afgeleverd en wist niet wat haar overkwam. Heerlijk, die verassingen!!!hahhaha, maar dan zijn we er nog niet...wij hadden geregeld dat als zij klaar was met de behandelingen dat we haar op zouden wachten in de sauna en weer stond ze perplex! Lachen, lekker met de meiden in de sauna zitten zweten en lekker zitten bubbelen met de champagne in bad! Wat een dag zeg, maar het was nog niet afgelopen voor haar, het verjaardagsfeest stond nog op het programma...Eerst even lekker met mijn lieve vriendinnetjes aan de telefoon gezeten en toen lekker aan de bar gezeten van de campus waar het feest al in volle gang was...ook zat er een thema aan verbonden, hoe heter, hoe beter...dus als jullie foto’s tegen komen van Julius Ceasar kijk dan niet raar op. Ik heb mijn best hiervoor niet gedaann...het is toch geen carnaval ;-) Nou ik ben niet zo van de verkleedpartytjes...maar goed, ¼ had toch weer zijn best gedaan en het is best leuk hoe creatief sommigen zijn...in de bar hebben we een top feest gehad en dat nog even tot de late uurtjes voortgezet in de kroeg, weer een toppertje was het! Daarna lekker naar Beavers wezen smikkelen, tsja frikandellen speciaal kennen ze hier niet, dus dan maar aan de tosti’s! Ook prima te doen...van chris nog een Winni de Pooh gekregen, mijn tweede al. Hij heeft wederom weer het hele apparaat leeg gehaald! Heb me echt rot gelachen! Hoe het presteerd ik weet het niet, maar de township zal blij met me zijn als ik wegga, die zijn weer wat knuffels rijker!
Anngekomen op zondagmorgen...nog brakker dan de dag ervoor...het was te laat en te gezelli...maar goed, de kerk stond op het programma...we wouden graag een kerkdienst bijwonen in de township, je wilt toch ook wel eens ervaren hoe dat is, nou ik kan je vertellen een hele ervaring...had me iets verslapen, maar was nog net optijd, helemaal gesluierd stonden we te wachten op ons vervoer (hier zijn geen foto’s van, gelukkig!) Aangekomen in de kerk begonnen de mensen daar te zingen en kippenvel gewoon, zo mooi ik had in eerste instantie gedacht dat het een happy clappy church was, maar dat viel mee...niet echt dus...het zingen was echt zo mooi en de kerkdienst heel interessant, niet echt...mijn Xhosa is niet zo goed ;-) je verstaat er niets van, maar het gaat gewoon om het hele gebeuren dat je dat maar een keertje hebt meegemaakt...na een preek in het xhosa, betekend dat ik bijna sliep...en opeens gaat er een vrouw voor me keihard schreeuwen en gillen ik dacht dat ze niet goed was en sprong op, omdat ik van alle brakheid schrok! Wat bleek die was keihard aan het huilen, een soort bekenning van zonden en omdat er een vrouw van de kerk die dag ervoor was overleden was het allemaal ineens erg emotioneel...de halve kerk van op een gegeven moment aan het huilen, dominee etc deed allemaal mee...nou wat een gewaarwording zeg...wist even niet wat me overkwam....na afloop...een uur, gelukkig maar, want dit was een korte dienst, normaal duurt zoites 3-4 uur, had ik niet getrokken denk ik ;-) dus na afloop, iedereen die je een hand wou schudden, we hebben de hele kerk gehad...apart en allemaal dat we zoveel voor de community doen en God will Bless You! Oke, nou dat hadden we ook weer gehad, heel apart allemaal, maar het gezang was mooi en het is ook mooi om te zien hoe de mensen daar met elkaar leven, je kan de liefde en warmte voelen in de kerk als je er zit, zelfs als je er niets van verstaat, zo bijzonder...die mensen hebben niets, alleen elkaar en God, das toch wel heel mooi om te zien...na de kerkdienst hebben we met zijn allen een bakkie gedaan op decampus, voor het eerst had ik een zondag gevoel, heel raar....en achteraf ga je dan ook over dingen nadenken...je moet zo bedekt mogelijk daar zitten, maar als er een baby begint te huilen, dan wordt die tiet er even uitgehaald en hup sabbelen maar...dat kan ik dan weer niet plaatsen, maar goed misschien moet ik ook maar niet alles proberen te begrijpen...het was in ieder weer een hele belevenis en een slopend weekend.

Lieve lezers, zoals jullie lezen, doen we ook nog wel iets anders dan feesten en vakantie vieren! ;-) Gelukkig is het weer vandaag zeer heet en is het vanmiddag tijd om naar het strand te gaan, joepie! Even een kleurtje opdoen! Hihihihihihi....

Als ik het dan over vakantie heb, volgend weekend staat er een weekendje East Londen op het programma, lekker alleen met de meiden weg...de jongens gaan diepzeevissen...nou dan gaan wij toch liever een markt bezoeken als meiden zijnde, lekker een relax weekend! Ik kijk ernaar uit!

Mensen, bedankt weer voor het lezen en veel plezier met foto’s kijken als je dat nog niet gedaan hebt!

Warme knuffels vanuit Port Alfred

• 14 November 2006 - 09:42

Erwin:

heey lian
    moet ik weer zeggen dat t gezellig klinkt daar zal ook nog wel een tijdje zo blijven het weer wordt natuurlijk alleen maar beter bij jou btje jaloers maar verder...
    veel plezier nog
    kuszje

• 14 November 2006 - 11:31

Ries:

He lian,

Denk dat ik je voortaan rond elf november maar ga inschakelen, want hier kan een romanticus pur sang, zoals ik ook wel genoemd wordt, niet tegenop.. Ziet er zeer lekker uit, en aan de reactie te zien was het in goede aarde gevallen.

Ik ben je zeer erkentelijk voor de hele organisatie en nogmaals mijn dank.

Daarnaast een zeer meelevend, enthousiast verhaal. Weet niet of ik mee aangetrokken moet voelen als oud retail student bij je opmerking, maar gezien de tekst neem ik het van harte aan. Je moet begrijpen dat er ooit grondleggers geweest van van jullie succes.

Neem het er nog even lekker van en geniet nog volop de alle mooie momenten. Nogmaals mijn dank, ook voor linda, en bel jullie rond 11 november 2007 weer eventjes op...

Ries

• 14 November 2006 - 14:18

Sanne:

Hey meis,

Lekker weekendje man! Ja feesten kan je wel! En die kerkervaring een hele happening, maar lijkt me ook heel interessant.
    Je aankomend weekend klinkt ook zeer goed, ben weer benieuwd naar je nieuwe ervaringen!
    Je ben trouwens al heel bruin, dus kleurtje opdoen?!

Kusje San

• 14 November 2006 - 15:48

Tam:

Hé feestganger!
    Mooi zeg al die leuke dingen daar... je hebt echt super foto's.. veeeel plezier! kuss

• 14 November 2006 - 18:55

Jacq:

Hé lian, pa en ma nog ontmoet of gesproken?
    Reis van hun ging naar Port Elizabeth niet helemaal goed volgens mij.
    Nog heel veel plezier.

xxx

• 15 November 2006 - 17:00

Rik:

Lian, er was nog iemand jarig waarvoor je zeker iets had moeten organiseren. Toch de compliments aan jou en Linda voor het puike feestje voor het kleine zusje van de fam. ;-)

Groetjes

• 18 November 2006 - 10:54

Zus:

he zusje, leuke foto's en het verhaal is weer fantastisch, echt een genot om dit te lezen, je maakt echt wat mee. Lekker feesten is aan jou ook wel besteed,van wie heb je dit toch? Of zit dit in de familie? Veel plezier nog en niet te bruin worden hoor.
    groetjes en xxx-jes mij.

• 18 November 2006 - 12:56

Monique:

Hey Lian, Wat een leuke verhalen weer!! Je doet er echt heel veel leuke dingen!! Meissie geniet er van!! Dikke kus

• 20 November 2006 - 15:27

Agnes:

Nog een leuke Julius gescoord? Hihi, dikke knuf!

• 27 November 2006 - 14:53

Brenda:

Je doet echt veel leuke dingen..is aan jou wel besteedt.. heerlijk relaxen in bubbelbad.. je bent al lekker bruin, de foto's blijven leuke en origineel! liefs van mij.